Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωση 15/01


 

Αγαπητά παιδιά,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σημείωση:

1: Λόγω του μεγάλου διαστήματος των κλειστών σχολείων, είναι λογικό να υπάρχει διάστημα κοινωνικής και συναισθηματικής αναπροσαρμογής. Βοηθούμε τα παιδιά να βρουν ξανά τα πατήματα τους και να αναδιαμορφώσουν τις σχέσεις τους και τα ενισχύουμε ξανά στην κατεύθυνση της αυτονόμησης (δηλαδή να απευθύνονται σε μένα για θέματα που τους απασχολούν και τους ανησυχούν και χρειάζονται παρέμβαση). Θα αρχίσουμε άμεσα το σχολικό συμβούλιο και έχω έρθει σε επικοινωνία και με τη σχολική ψυχολόγο ν δουλέψουμε προγράμματα ενδυνάμωσης της ομάδας και διαχείρισης της ιδιάζουσας κατάστασης.

2. Θα υπάρξουν κάποιες ανακατατάξεις στις θέσεις για μαθησιακούς, παιδαγωγικούς, συναισθηματικούς και κοινωνικούς λόγους.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Σήμερα ασχοληθήκαμε με:

Γλώσσα: Ορθογραφία- Ανάγνωση- Ασκήσεις με ω-ο στο Τετράδιο της Γλώσσας, Γραμματάκι Ββ Βιβλίο σελ.64-65, Λεξούλες, Γραφή, Τετράδιο Εργασιών σελ. 58-59

(Σήμερα κάναμε 3 ώρες Γλώσσα. Μας δυσκόλεψε η γραφή του β του μικρού.. Επιμένουμε στη γραφή του όπως το δίνει το Τετράδιο της Γλώσσας στη σελ58. Αν δυσκολευόμαστε πολύ υιοθετούμε τη γραφή του τετραδίου Αντιγραφής)

Μαθηματικά: Μάθημα 25ο "Οι αριθμοί μέχρι το 50"  Πίνακας-Φωτοτυπία

Ευέλικτη Ζ: Βάλαμε τις κουβερτούλες μας, φάγαμε σοκολάτα, ..και διαβάσαμε το βιβλίο της Χαράς Αγγελέτου "Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς"... στο τέλος είδαμε τις περιπέτειες του "Μικρού Νικόλα"!

Σπίτι

-Ανάγνωση Βιβλίο σελ. 64 :"Βρήκα τη λύση.... πεζούλι! "(3 σειρές)(Προαιρετικά και όλο)

-Αντιγραφή σελ. 42 όλη (Κοιτάμε παραπάνω την επισήμανση για τη γραφή του -β του μικρού")

-Μαθαίνω για Ορθογραφία: "Έλα. Έχω σωσίβιο."

-Φωτοτυπίες στο Τετράδιο της Γλώσσας 















Μαθηματικά: Φωτοτυπίες (η μία συμπληρώθηκε σχολείο)



Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: