Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου!

 


200 χρόνια Επανάσταση-200  χρόνια ελεύθερη Ελλάδα!

Με αφορμή την μεγάλη επέτειο μιλήσαμε για τη Φιλική Εταιρεία (γίναμε για λίγο φιλικοί και γράψαμε κωδικοποιημένα μηνύματα!)










Αναφέραμε ονόματα μεγάλων αγωνιστών όπως του: Παπαφλέσσα, του Αθανάσιου Διάκου και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με επισήμανση στη μάχη των Δερβενακίων (λόγου του δρόμου που βρίσκεται κοντά στο σχολείο!)

Σταματήσαμε όμως την αφήγηση μας στην έξοδο του Μεσολογγίου- σταθμό για την Ελληνική Επανάσταση - διότι οι Μεσολογγίτες, με την ηρωική τους στάση και το μέγεθος της θυσίας τους έσπασαν το status quo της Ιερής Συμμαχίας των μεγάλων Δυνάμεων που μέχρι τότε καταδίκαζαν οποιαδήποτε επαναστατική κίνηση στην Ευρώπη και προκάλεσαν συγκίνηση σε όλους τους λαούς για το πάθος αυτού του μικρού αλλά τόσο Μεγάλου λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία.

 



.... η Ελληνική Επανάσταση δεν χωρά σε 3,5, 10 διδακτικές ώρες...και τα παιδιά θα έχουν την χαρά να την γνωρίσουν αναλυτικά όταν με το καλό γίνουν μαθητές/τριες της Στ' τάξης.

Στεκόμαστε στο μήνυμα της Επανάστασης ότι ένας αγώνας δίκαιος πρέπει να δίνεται με κάθε κόστος.

Στεκόμαστε σήμερα δίπλα στους γιατρούς και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παλεύουν στην πρώτη γραμμή για την χώρα και τους ανθρώπους της.

Αφιερώνουμε την σημερινή μέρα σε αυτούς/ες...

Αναμένω τα έργα σας! (και όσοι/ες φτιάξατε τις κωδικοποιημένες σας λέξεις ως Φιλικοί/ες!)



2 σχόλια:

Σοφία Καπετανάκου είπε...

Συγκινητική η ανάρτησή σας,τόσο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821,όσο και για την αναφορά σας στους σύγχρονους ήρωες κάθε μάχης!
Παράδειγμα για τα παιδιά μας!Χρόνια πολλά σε όλους!

Αντωνίου 'Ελενα είπε...

Ευχαριστούμε για τα όμορφα σας λόγια!! Χρόνια πολλά σε όλους/ες!!